“Daca ai un “de ce?” pentru care sa traiesti poti sa te impaci cu aproape orice “cum?”.” – F.Nietzche

Adresa:

B-dul A. Lăpușneanu, Nr.185, Constanta

Psihoterapia copilului

Practica psihoterapiei copilului difera de cea a adultului prin cateva aspecte importante:

  • foarte rar consultatia este ceruta de copil, el fiind adus de obicei de catre parinti, care considera ca un anumit aspect al comportamentului sau al nivelului de dezvoltare al copilului este anormal
  • in stabilirea a ceea ce este normal sau anormal trebuie acordata mare atentie stadiului de dezvoltare a pacientului si duratei tulburarii
  • cu cat sunt mai mici, cu atat copii sunt mai putini capabili sa se exprime in cuvinte, ca atare diagnosticul se bazeaza mai mult pe observatii ale comportamentului facute de parinti, profesori si alte persoane
  • demersurile terapeutice implica nu doar copilul ci intreaga familie a acestuia

Read more “Psihoterapia copilului”

Psihopatologia copilului

Evaluarea caracterului patogen sau dimpotriva maturativ al unei anumite conduite observate la copil, necesita o cunoastere aprofundata a parcursului dezvoltarii normale. Cunoasterea dezvoltarii copilului, a diferitelor stadii maturative traversate, a principalelor repere organizatoare ale psihismului sunt necesare in abordarea starilor patologice.

Read more “Psihopatologia copilului”

Evaluarea copilului

Desi fiecare copil are un ritm de dezvoltare propriu, exista limite de varsta pentru achizitionarea abilitatilor particulare. E important ca parintii sa supravegheze devoltarea copiilor si sa ia masurile cuvenite atunci cand observa intarzieri in dezvoltarea lor.

Necesitatea programelor specifice adresate copiilor cu risc

O categorie care merita tratata separat din perspectiva identificarii problemelor de sanatate mintala o reprezinta, conform participantilor la interviuri, copiii cu risc de a dezvolta probleme din acest spectru. Majoritatea profesionistilor din domeniu apreciaza ca pot fi identificate urmatoarele categorii de copiii cu risc crescut:

Read more “Necesitatea programelor specifice adresate copiilor cu risc”

Consiliere parinti

Recomandari

1. Parintii trebuie sa isi inteleaga copiii cu autism si retard, si sa stapineasca toate informatiile legate de diagnostic si sa devina coterapeuti.

2. Parintii acestor copii sunt sprijinul de baza in viata lor, inca de la primirea diagnosticului, trec prin sentimente complexe , de teama, de negare, soc, depresie, anxietate.

3. Cele mai multe temeri ale parintilor sunt legate de posibilitatea ca, copilul autist sa nu poata fi cu adevarat independent niciodata.

4. Parintii acestor copii au nevoie la randul lor de ajutor si sprijin, din acest motiv exista si Centrul Terapeutic Marea Neagra de Sprijin a Persoanelor cu Autism.

Read more “Consiliere parinti”

WeCreativez WhatsApp Support
Echipa noastră de asistență pentru clienți este aici pentru a vă răspunde la întrebări. Intreaba-ne orice!
👋 Bună, cum pot să te ajut?